Τεχνολογία

Τεχνολογία

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

1126 views

Η πλαστικοποίηση χαρτιού είναι μία διαδικασία στην οποία ανατρέχουμε όλοι όταν θέλουμε να προστατέψουμε ένα έγγραφο , μία εικόνα κ.α. Προστατεύει το χαρτί από οποιαδήποτε φθορά όπως το σκίσιμο το λέρωμα ή οποιαδήποτε άλλη αλλοίωση. Στην πλαστικοποίηση χρησιμοποιείται μία λεπτή μεμβράνη, η οποία ονομάζεται διαφάνεια πλαστηκοποίησης. Αυτή αγκαλιάζει το χαρτί και στις δύο πλευρές του, την μπροστινή και την οπίσθια. Στην πορεία αυτή κολλάει πάνω στο χαρτί με την διαδικασία της θερμής κόλλησης και ενσωματώνεται πάνω του.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

290 views

Αυτοκίνητο που εκτυπώθηκε μόλις σε 44 ώρες.  Στο μέλλον θα μπορούν τα αυτοκίνητα να παράγονται επιτόπου.  Το «Strati» είναι το νέο εκτυπωμένο αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάστηκε από την αμερικανική εταρεία Local Motors  στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο  Σικάγο. Στην έκθεση αυτή έγινε η 44ωρη κατασκευή του μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο πρώτος κερματοδέκτης ήταν εφεύρεση Έλληνα επιστήμονα .

133 views

Ο πρώτος κερματοδέκτης ήταν εφεύρεση έλληνα επιστήμονα. Ο Ήρωνας κατασκεύασε αυτόματες πόρτες, μηχανικό κουκλοθέατρο, ηλιακό συντριβάνι και την πρώιμη ατμομηχανή... 

H νέα τεχνική εκτύπωσης 3D εμπνευσμένη από τον terminator.

118 views

Η ιδέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Η νέα τεχνική με την οποία επιτυγχάνεται η «γέννηση» των αντικειμένων μέσα από μια απλή μηχανή όμως, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

3D εκτύπωση από μέταλλα αστεροειδούς.

121 views

Η Planetary Resources είναι μια από τις πλέον δραστήριες εταιρείες στον «φουτουριστικών» χαρακτηριστικών μεν, υπαρκτό πλέον δε, τομέα της εξόρυξης πρώτων υλών από αστεροειδείς- και ως εκ τούτου, πραγματοποιεί έρευνες σε μια σειρά από σχετικές υποκατηγορίες ενδιαφέροντος.Mi vitae magnis Fusce laoreet nibh felis porttitor laoreet Vestibulum faucibus. At Nulla id tincidunt ut sed semper vel Lorem condimentum ornare.

Oι 3D printers έρχονται πιο κοντά στην εκτύπωση πυραύλων.

106 views

Μια δοκιμή που έφερε ένα βήμα πιο κοντά την αξιοποίηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην εξερεύνηση του διαστήματος, ολοκλήρωσαν πριν από λίγα 24ωρα επιστήμονες της NASA, στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.