Cart
Custom content

This is custom content

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Αυτοκίνητο που εκτυπώθηκε μόλις σε 44 ώρες.  Στο μέλλον θα μπορούν τα αυτοκίνητα να παράγονται επιτόπου.  Το «Strati» είναι το νέο εκτυπωμένο αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάστηκε από την αμερικανική εταρεία Local Motors  στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο  Σικάγο. Στην έκθεση αυτή έγινε η 44ωρη κατασκευή του μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο τρόπος εκτύπωσης αφορά την χρήση ενός γιγάντιου εκτυπωτή 3 διαστάσεων ο οποίος παρήγαγε τα 40 βασικά εξαρτήματά του αυτοκινήτου. Η εκτύπωση έγινε από αλλεπάλληλα στρώματα πλαστικού ΑΒS ενισχυμένου με ανθρακόνημα.  Η μείωση της χρήσης χιλιάδων εξαρτημάτων σε μόλις λίγες δεκάδες για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.  Εννοώντας πως τα μηχανικά προβλήματα θα μειώνονται. Ο κινητήρας, η μπαταρία, τα φανάρια, τα κρύσταλλα και μερικά ακόμα αποτελούν τα εξαρτήματα  που προστέθηκαν αργότερα στο βασικό τυπωμένο σκελετό.

Το  «Strati» δεν είναι η πρώτη εκτύπωση αυτοκινήτου αλλά είναι το αυτοκίνητο που εκτυπώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η μηχανή εκτύπωσης εναποθέτει μέχρι 20 κιλά πλαστικό ανά ώρα. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία εκτυπωτή ο οποίος αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cincinnati Inc  σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ.

Το όχημα αυτό είναι ηλεκτροκίνητο. Φτάνει τα 65 χιλ/ώρα και αυτονομία διάρκειας μέχρι 2 ωρών από την μπαταρία και τον κινητήρα που χρησιμοποίησε η εταιρεία στη ζωντανή παρυσίαση.

Πότε αναμένουμε να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο αυτό στην αγορα ;

Η εταιρεία Local Motors σκοπεύει να το προωθήσει στην αγορά το 2015 με τιμή:18.000 δολάρια.

Όλοι αναμένουν  αυτή την εμπνευσμένη τεχνολογική εξέλιξη.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231347917