Cart
Custom content

This is custom content

Έφτασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
   May 20, 2020     Τεχνολογία    Comments 0
Έφτασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Στις 25 Νοεμβρίου δίνεται στην κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, το οποίο αναμένεται να κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή των παραχαρακτών.

«Το νέο τραπεζογραμμάτιο των είκοσι ευρώ είναι σταθμός στην τεχνολογία των χαρτονομισμάτων» λέει ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, εξηγώντας ότι «το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία». «Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μια και συχνά πλαστά χαρτονομίσματα των πέντε ή των δέκα ευρώ δεν ήταν παρά έγχρωμες φωτοτυπίες. Με το νέο ολόγραμμα δεν θα είναι πλέον δυνατόν κάτι τέτοιο».

Εάν κρατήσει κανείς το νέο εικοσάευρο στο φως, γίνεται διάφανο. Εμφανίζεται το πορτρέτο της Ευρώπης, του μυθολογικού αυτού προσώπου, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει κανείς και από τις δυο πλευρές του χαρτονομίσματος. Το συγκεκριμένο πορτρέτο της Ευρώπης προέρχεται από ένα βάζο 2.000 χρόνων από τη νότια Ιταλία, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 18,1 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα αξίας 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ και από αυτά, τα 3,3 δισεκατομμύρια είναι εικοσάευρα. Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντως να έχουν υπομονή, μέχρι όλοι να αποκτήσουν ένα νέο εικοσάευρο. Όταν εισήχθη το νέο πεντάευρο χρειάστηκαν τρεις μήνες, μέχρι όλοι να αποκτήσουν το νέο χαρτονόμισμα. Ωστόσο τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν, ούτως ή άλλως την αξία τους, αλλά σιγά – σιγά θα αποσυρθούν.

ΠΗΓΗ: http://mourmoura.gr

Comments

Log in or register to post comments