Cart
Custom content

This is custom content

100% Πιστοποίηση ECB

Τα πλαστά χαρτονομίσματα κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ανέκαθεν στην ελληνική αγορά.Ιδιαίτερα τη σήμερον ημέρα που η τεχνολογία ακμάζει και η δημιουργία πανομοιότυπων χαρτονομισμάτων είναι πιο αποτελεσματική , η πλαστότητα αυτών έχει αυξηθεί. Δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από στοιχεία που έχει συλλέξει , αναφέρουν πως τα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ κυκλοφορούν σε μεγάλη ποσότητα ως πλαστά στην αγορά γιατί προτιμούνται περισσότερο από τους παραχαράχτες.

Για την αναγνώριση ενός πλαστού χαρτονομίσματος ο πιο αποτελεσματικός, γρήγορος και εγγυημένος τρόπος είναι η χρήση ανιχνευτή πλαστότητας χαρτονομισμάτων.

Πως όμως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι ένας ανιχνευτής χαρτονομισμάτων είναι ασφαλής και να εγγυάται 100% ότι θα ανιχνεύσει την πλαστότητα ;;;;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μας παρέχει πιστοποίηση των ανιχνευτών -καταμετρητών στον επίσημο ιστότοπό της. Εκεί μας δίνεται η δυνατότητα ευρέσεως των μοντέλων ανιχνευτών, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι 100% περί ελέγχου πλαστότητας χαρτονομισμάτων. Αυτή η αναφορά γίνεται μέσω ενός καταλόγου ο οποίος εμφανίζει τα πιστοποιημένα μοντέλα. Πέρα όμως από αυτή την επιλογή, για να καταλάβει κάποιος αν ένας ανιχνευτής είναι πιστοποιημένος από την Ε.Κ.Τ χωρίς να επισκεφθεί τον επίσημο ιστότοπό της , μπορεί να ανατρέξει στα χαρακτηριστικά του ανιχνευτή όπου θα πρέπει να αναφέρεται «100 % πιστοποιημένο από Ε.Κ.Τ.» ή «100% ECB tested» . Οι ανιχνευτές « Olympia NC 320 » και «Cash Concepts Europe CCE112» είναι 100% πιστοποιημένοι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τρόποι ελέγχου:

Για δική σας ευκολία, σας παραθέτουμε τον επίσημο σύνδεσμο της Ε.Κ.Τ. : https://www.ecb.europa.eu/euro/cashprof/cashhand/devices/results/html/Devices-print.el.html

ECB: EUROPEAN CENTRAL BANK